Wijncultuur

Een goede wijn wordt na verloop van tijd steeds beter, zolang deze maar onder de juiste omstandigheden wordt bewaard. Daarom heeft ArteVino een serie wijnkasten ontwikkeld die uw wijnen perfect zullen bewaren. Waar hebben we allemaal aan gedacht:

 

Een constante temperatuur

Een constante temperatuur

Grote temperatuurschommelingen zijn funest voor uw wijnverzameling. Wijnen die constant worden blootgesteld aan sterk veranderende temperaturen, verliezen namelijk hun kwaliteit en natuurlijke vitaliteit, doordat het volume van de wijn uitzet of inkrimpt. Een ideale temperatuur om zowel rood als wit te bewaren is rond de 12°C.

ArteVino heeft een warm en een koud circuit en zal een constante temperatuur voor uw wijnen creëren.

Een hoge luchtvochtigheidsgraad

Een hoge luchtvochtigheidsgraad

Een vochtige omgeving is van levensbelang voor uw wijnen. Een hoge luchtvochtigheid garandeert namelijk de elasticiteit en dichtheid van de kurk, wat noodzakelijk is om oxidatie te voorkomen. Een te hoge vochtigheidsgraad kan er echter toe leiden dat de etiketten van uw wijn los gaan laten. De ideale luchtvochtigheidsgraad ligt daarom tussen de 60 en 75%.

ArteVino maakt gebruik van een thermische pomp om de luchtvochtigheid te optimaliseren. Zonder geluid, zonder trillingen zorgt dit systeem voor de juiste luchtvochtigheidsgraad.

Voldoende beluchting

Voldoende beluchting

Wijn is een levend product dat moet kunnen ademen om volledig op smaak te komen. Daarom is het noodzakelijk dat de lucht rondom uw wijnen regelmatig wordt ververst. Niet alleen voorkomt dit nare geurtjes of een stoffige smaak die de wijn kan bederven, maar het gaat ook schimmelvorming tegen.

De luchtstroom in de kast wordt automatisch geregeld door de natuurlijk “daling” van de koude lucht.

Een donkere omgeving

Een donkere omgeving

Een wijnfles is niet voor niets groen of bruin van kleur. Licht, en met name de UV-straling erin, heeft een desastreuze invloed op de kwaliteit van de wijn, door de oxidatie van tannine. Toch kan het UV-licht zelfs door het gekleurde glas van een wijnfles dringen. Het is daarom raadzaam uw wijnen in een donkere omgeving te bewaren.

De ArteVino wijnkasten zijn voorzien van een dichte deur. De glasdeuren van de ArteVino wijnkasten hebben een 100% UV filter. Dus daarmee krijgt het oog ook wat en ligt uw wijn toch perfect.

Een trillingvrije omgeving

Een trillingvrije omgeving

Trillingen, hoe gering ook, verstoren het biochemische rijpingsproces van uw wijn. Een constant gezoem van elektrische apparaten of overlast van druk verkeer kunnen er toe leiden dat het verouderingsproces van de wijn versneld wordt en dat de tannine niet goed bezinkt. En dit heeft uiteraard een slechte invloed op de uiteindelijke smaak.

De compressor van de ArteVino wijnkasten is onafhankelijk van de wijnkast opgehangen op silence-blocs.

Vrij van geuren

Vrij van geuren

Het is van belang dat de ruimte waar de wijn bewaard wordt, vrij van geuren is. Specifiek aardappelen, uiachtige, benzine en aanverwante geuren, moeten vermeden worden van de plaats waar de wijn bewaard wordt.

Hier bent u aan de beurt om te zorgen dat er niets anders dan wijn in de kast bewaard wordt. Zo blijft uw wijnkast vrij van geuren.

 

Kortom, met ArteVino haalt u een wijnkast is huis die aan alle eisen van het goed bewaren en serveren van wijn voldoet.
Laat u overtuigen!

Showroom

  • Stationsplein 1
    2880 Bornem

    Telefoon: 03/8081242
    E-mail: info@eurocave.be

Openingstijden

Showroom:
Vrijdag-Zaterdag:
11.00 tot 17.00

Kantoor:
Maandag-Zaterdag:
9.00 tot 17.30

Betaalmethoden

betaalmethoden

 map BE